Ik ben Barbara van der Vlugt, met een achtergrond in klinische neuropsychologie. Na enkele jaren werk als psycholoog in de geriatrie heb ik me verdiept in ontspanning direct via het zenuwstelsel, nadat ik het effect hiervan zelf had ervaren.

Ik was chronisch overspannen en merkte hoe ontzettend veel technieken tijdelijk en aan de oppervlakte verlichting brachten, maar hoe het lichaam in zijn diepere structuren in overdrive bleef. Per toeval ontdekte ik TRE. Ookal voerde ik de oefeningen verkeerd uit, toch kwam de ontladingsreflex op gang. Binnen een aantal minuten TRE leek de wereld kalmer, vriendelijker en helderder. Ik voelde dat er inwendig iets na hele lange tijd tot rust kwam. Alsof er een waakhond was gaan liggen. Mijn zenuwstelsel en waarneming hadden zich opnieuw afgestemd op de huidige situatie, die mijn systeem eindelijk herkende als 'veilig'. (Spier)spanning en alertheid van voorheen, welke onnodig lang actief was gebleven, liet automatisch los. Als vanzelf keerde er een staat terug van ontspanning, tevredenheid en openheid naar de omgeving. Dit was de parasympathicus in actie! Hoe dit werkte en duurzaam toe te passen was heb ik uitgebreid ervaren en bestudeerd, in België, Californië en met grondlegger David Berceli zelf in Amsterdam. 

Waar ik me daarnaast aan gewijd heb is een dieper begrip van hoe emoties, sensaties en gedachten zich gedragen. Hoe je controleagenda voor psychische problemen kan zorgen en hoe psychisch lijden een katalysator voor verdieping kan zijn

Mindvolle psychologie is een full time hobby geworden. Ookal overstijgt dit de methoden TRE en ACT, deze twee vormen nu de meest eenvoudige en concrete basis om vanuit te werken en te ontwikkelen. 

Wees altijd welkom om contact op te nemen,

Hartelijke groeten,

Barbara

 

 

 

 

 

Mindfulness/ nondualiteit in the Kashmir traditie

Francis Lucille (Parijs, München & Temecula)

Tension & Trauma Releasing Exercises Advanced

Dr. Berceli

Acceptatie en Commitment Therapie (ACT)

Stresswise

 

verdiepingscursus Klinische neuropsychologie 

RINO Noord-Holland

 

Tension & Trauma Releasing Exercises 1 & 2

Dr. Berceli

 

Kortdurende Oplossingsgerichte Psychotherapie                   RINO Noord-Holland

 

Basiscursus voor psychologen in de geriatrie                       GERION VU Medisch Centrum

 

Trainers Course Communication Skills

Universiteit Leiden

 

Master Klinische Neuropsychologie

Universiteit Leiden

 

Bachelor Psychologie

Universiteit Leiden

Opleiding

2019

 

2018

 

 

2017

 

 

       

2015                                             

 

2014 - 2015        

 

 

2014                 

 

 

2012                  

 

 

2009 - 2010        

 

 

2007 - 2008        

 

 

2004 - 2007

1E867317-E797-4C09-A034-C4C0AB68A795_edi